Request Form

Fields marked with an * are required.


A je duke aplikuar per me shume se nje person ne te njejten kohe?  *

Jam duke aplikuar per: *

Pershkruaj udhetimin tuaj ne Kanada, vende, njerez qe do te takoni duke perfshire edhe data.  *
Ne cilat data planifikon te udhetosh per ne Kanada, ne data te peraferta muaj/vit  *
Kur do te largohesh nga Kanadaja? muaj/vit  *
Informacione mbi personin qe aplikon per vize/ emer mbiemer  *

Gjinia *
Me cfare dokumenti udhetoni? *Cili eshte autoriteti qe ka leshuar pashaporten?  *
Sheno numrin e pashaportes  *
Cila eshte shtetesia juaj?  *

A je resident i perhershem ne SHBA me nje Green Card te vlefshme? *
Pergjate 10 viteve te fundit, a ke pasur nje vize Kanadeze si vizitor? *
A ke aktualisht nje vize jo-emigrimi nga SHBA te vlefshme? *
A do te udhetoni per ne Kanada nepermjet ajrit/ a do te shkoni me avion? *
Cila eshte shtetesia juaj?  *
Cili eshte qyteti juaj i lindjes?  *
A ke/ zoteron nje shtetesi tjeter? Nese po, specifiko  *
Nese ke nje shtetesi tjeter, specifiko daten e marrjes se shtetesise (psh qe nga lindja, ose muaj/vit). Nnese nuk ke sheno "nuk kam"  *
A ke perdorur me pare emer apo mbiemer tjeter? Nese po, specifiko  *
Cila eshte adresa juaj e perhershme (adresa e baneses suaj). Specifikoje qarte: rruga, lagjia, pallati, nr, kodi zip, qyteti)  *
Per komunikime postare a perdor po te njejten adrese apo deshiron te japesh nje adrese tjeter? Nese po specifiko ne detaje.  *
Pergjate 5 viteve te fundit, a ke pasur te njejten adrese banimi? Nese jo, specifiko: adresa, zip kode, qyteti, shteti.  *

Pergjate 10 viteve te fundit a ke aplikuar per vize kanadeze, te cfaredolloji? *
A keni aplikuar per dhenien e shenjave te gishterinjve dhe foto (biometrics)? Sigurohuni qe te kryeni aplikimin dhe dorezoni shenjat e gishterinjve dhe foton.  *
Sa para do te keni me vete per qendrimin tuaj ne Kanada? shpreheni ne CAD /dollare kanadeze  *
A po ju jep dikush para per qendrimin tuaj ne Kanada? Nese po, me tej ne formular do te jepni dokumenta te fondeve.  *
A jeni diplomuar ne nivel Bachelor? Nese po, jepni: emrin e universitetit, vitet e shkollimit, titullin e fituar, adresa e universitetit.  *
A jeni diplomuar ne nivel Master? Nese po, jepni: emrin e universitetit, vitet e shkollimit, titullin e fituar, adresa e universitetit.  *
A ke sherbyer ne ushtri, milici, njesi civile te mbrojtjes, organizate sigurie apo forca policore? Nese po, jep shpjegime  *
Listoni te gjitha punesimet tuaja pergjate 10 viteve te fundit duke filluar nga aktualja. Listoni duke specifikuar: aktivitetin, titullin ne pozicionin e punes, punedhenesin, datat e punesimit (fillimi/mbarimi), vendi i ushtrimit te punes.  *
Pergjate 5 viteve te fundit, a ke udhetuar drejt nje vendi, jashte vendit te qendrimit te perhershem. Nese po listoni dhe jepni detaje: destinacionin, datat, arsyeja e udhetimit dhe cfaredo lloj detaje te tjera qe doni te specifikoni.  *
A ke qendruar ndonjehere ne Kanada pertej afatit te vizes, a ke ndjekur nje shkolle duke qene i paautorizuar apo ke kryer pune pa pasur nje leje pune? Nese po, shpjegoni  *
A ju eshte refuzuar ndonjehere viza apo leja e qendrimit, ndaluar hyrja apo kerkuar te largoheni nga vendi? Nese po, shpjegoni  *
A ke kryer krime apo kundravajtje penale ne ndonje shtet? (ketu perfshihen edhe drejtimi i mjetit nen ndikim te alkolit apo drogave). Nese po shpjegoni  *
A je arrestuar, ndaluar per krime apo kundravajtje penale ne ndonje shtet, ketu perfshihet edhe drejtimi i mjetit nen ndikimin e alkoolit apo drogave? Nese po, shpjegoni  *
A ke qene ndonjehere i akuzuar per krim apo kundravajtje penale ne ndonje shtet, ketu perfshihet edhe drejtimi i mjetit nen ndikimin e alkoolit apo drogave? Nese po, shpjegoni  *
A je denuar ndonjehere per krime apo kundravajtje penale ne ndonje shtet, (ketu perfshihet edhe drejtimi i mjetit nen ndikimin e alkoolit apo drogave)? Nese po, shpjegoni  *
A jeni apo keni qene ndonjehere anetar apo i lidhur me ndonje parti politike, apo grup tjeter apo organizate qe eshte perfshire ose ka avancuar dhunen si mjet per arritjen e nje objektivi politik apo fetar, apo qe ka qene i lidhur me aktivitet kriminal ne çdo kohe? Nese po, shpjegoni  *
A keni qene deshmitar ose keni marre pjese ndonjehere ne keqtrajtimin e te burgosurve ose civileve, plaçkitjen ose perdhosjen e ndertesave fetare? Nese po, shpjegoni  *
A keni kryer nje ekzaminim mjekesor nga nje mjek (mjek) i autorizuar i IRCC-se (komision mjekesor Kanadez) brenda 12 muajve te fundit? Nese po, jepni detaje dhe dokumentin IME dhe UMI  *

Deshironi te punoni ne nje nga punet e meposhtme? *


Ne 2 vitet e fundit, a jeni diagnostikuar me tuberkuloz? (Tuberkulozi eshte nje semundje e mushkerive e shkaktuar nga bakteret. Nese keni nje histori te tuberkulozit, kjo nuk do te thote se nuk mund te vini ne Kanada. Pasi te keni perfunduar trajtimin, mund te vini ne Kanada.) *
A keni perfunduar trajtimin e plote te tuberkulozit (minimumi 6 muaj)?  *
Ne 5 vitet e fundit, a keni qene ne kontakt te ngushte me nje person me tuberkuloz? Nese po, shpjegoni  *

A jeni kontrolluar per tuberkuloz? *
A jeni duke marre trajtim me dialize? *
A keni pasur nje varesi nga droga ose alkooli qe ju ka bere te jeni nje kercenim per veten ose te tjeret, ose te jeni shtruar ne spital? *
A keni pasur nje gjendje te shendetit mendor qe ju ka bere te jeni nje kercenim per veten ose te tjeret, ose te shtroheni ne spital? *
A jeni diagnostikuar ndonjehere me sifiliz? (Sifilizi eshte nje semundje e shkaktuar nga bakteret. Nëse keni një histori të sifilizit, kjo nuk do të thotë se nuk mund të vini në Kanada. Pasi të keni përfunduar trajtimin, mund të vini në Kanada.) *
A jeni trajtuar per sifilizin? *
Cila eshte gjendja juaj civile? *
Nese je ne nje marredhenie (bashkejetese, martese) sheno daten e fillimit te marredhenies. Nese nuk je ne marredhenie sheno "nuk aplikohet"  *
Sheno te dhenat e bashkeshortit/ es, bashkejetuesit/es: emer, mbiemer, datelindje, vendlindje, profesionin  *
Nese jeni divorcuar, shenoni daten e divorcit. Nese jo, sheno "nuk aplikohet"  *
Nese jeni ne marredhenie martesore ose bashkejetese, a ka te njejten adrese edhe bashkeshorti/ja, partneri/ja juaj? Nese jo, specifiko adresen. Nese nuk jeni ne marredhenie sheno "nuk aplikohet"  *
A do tju shoqeroje bashkeshorti/ja, partneri/ja ne udhetimin tuaj? Nese nuk jeni ne marredhenie sheno "nuk aplikohet"  *

A keni femije natyrale, te adobtuar apo thjeshter? *
Nese keni femije, listoni: emer,mbiemer, datelindje, vendlindje, lidhja gjinore.  *

A i njihni prinderit tuaj? Dmth jeni femija i ligjshem i babait dhe nenes suaj, pavaresisht nese jetojne apo jo. *
Sheno te dhenat e babait tuaj: emer, mbiemer, datelindje, vendlindje, profesioni.  *
Sheno te dhenat e nenes suaj: emer, mbiemer, datelindje, vendlindje, profesioni.  *
Cila eshte gjuha juaj ametare?  *

A mund te komunikoni ne anglisht apo frengjisht? Ne cilen gjuhe mund te komunikojme me ju? *


Sheno adresen e emailit ku mund te komunikohet.  *
Sheno numrin e telefonit se bashku me prefiksin (specifiko nese eshte shtepie apo celular)  *

Ngarko karten e identitetit (si .pdf, .jpg , .tiff .png .doc .docx, jo me shume se 2MB)

Ngarko pashaporten (si .pdf .jpg .png .tiff .doc .docx , jo me shume se 2MB)

Dokumenta bankare qe provojne fonde te mjaftueshme (si .pdf .png .fiff .doc .docx, jo me shume se 2MB)

Dokument qe pranon perpunimin e te dhenave dhe deklaron vullnetin per aplikimin

Dokument qe provon punesimin dhe pagen

Dokumenta te tjere provues

Firmos ne nje flete te bardhe emer/mbiemer/ firme dhe skanoje